Създаване на email акаунт

Една от възможностите на хостинга е да изпращате или получавате електронна поща през email адрес от типа ime@moidomain.com. За целта е необходимо да създадете желаните от вас пощенски акаунти на сървъра. Това можете да направите от контролния панел на вашият хостинг акаунт, раздел "Електронна поща" (фиг.1)

mail_acc_creat_1.png

Необходимо е да влезете в подраздел "Пощенски акаунти" където са изброени текущите пощенски кутии (ако има вече създадени) и ви се предоставя възможност да създадете нов акаунт (фиг.2)

mail_acc_creat_2.png

1. В полето Email изписвате името/думата, които желаете да стои пред знака @ в email адреса. От падащия списък изберете, кой домейн да стои след знака @ за да бъде формиран цялостният email адрес. ЗАБЕЛЕЖКА: Ако в хостинг акаунта има само 1 домейн, няма да имате възможност за избор, но тъй като хостинг плановете на Хост България предоставят възможност за хостване на повече от 1 домейн, в този списък е възможно да има изброени всички, които сте добавили предварително.

2. В полето Парола, трябва да въведете желаната от вас парола или да използвате системата за генериране на парола, която ще създаде такава автоматично. Индикатора по полето показва силата на вашата парола, т.е. до каква степен тя е устойчива на налучкване от автоматизирани програми. Ако сте въвели паролата ръчно е необходимо да я повторите в полето Парола (отново), но ако сте я генерирали автоматично тя ще бъде въведена. ВАЖНО: Не забравяйте да си копирате генерираната парола (фиг.3)

mail_acc_creat_3.png

3. В полето Квота, задавате размера на пощенският акаунт в мегабайти. Имайте предвид, че твърде малката стойност може да създаде проблеми при бързото и изчерпване и може да възпрепядства получаването на нови email съобщения, докато не се освободи място (триене на ненужното съдържание)

4. След натискането на бутона "Създай" вашият пощенски акаунт е вече факт (фиг.4)

mail_acc_creat_4.png

5. Ако желаете да кофигурирате пощенски клиент като Outlook Express или Mozilla Thunderbird ще са ви необходими, основните настройки (фиг.5)

mail_acc_creat_5.png

6. При връщане в подраздел "Пощенски акаунти" вашият новосъздаден email акаунт, ще бъде показан в информационната таблица в долната част на страницата заедно с всички останали пощенски акаунти (фиг.6). В същата таблица можете да извършвате и различни операции с пощенските акаунти, като изтриване на акаунт, промяна (увеличаване/намаляване) на квотата, промяна на паролата в случай, че сте я забравили или кофигуриране на сигурността.

mail_acc_creat_6.png